Image

Bike-joring

Bike-Joring is mountainbiken met je hond. Hierbij is je hond verbonden aan een lijn en loopt/rent voor je mountainbike. Dit is echt een sport kun je het beste beoefenen in het bos. Voor alle onderdelen van sport geldt een minimale leeftijd voor je hond, deze ligt tussen de 18 maanden. Het af te leggen parcours varieert qua afstand tussen 4-8 km.

Door het ministerie erkende hondenrassen hebben geen ontheffing nodig. Het gaat om rassen Alaskan Malamute, Eskimohond, Groenlandse hond, Samojeed en Siberische Husky mits met stamboom. Heb je geen stamboom bij deze erkende rassen dan geldt dat men ook een ontheffing nodig heeft.

Een ontheffing kun je aanvragen bij het ministerie.
https://mijn.rvo.nl/ontheffing-trekhondenverbod

Workshops Canicross/Steppen/MTB
Momenteel is er een wir war aan mensen die workshops geven. Mocht je echt geïteresseerd zijn in deze vorm van sport neem dan contact op met trainers die hiervoor zijn opgeleid. Rundog is op dit onderdeel geaccrediteerd door Raad van Beheer. Voor meer informatie bel of mail naar

rundog-1410204027

Rundog
Rosine Verkleij
+31 (0)594 85 25 36
info@rundog.nl

Materiaal
Zorg voor goed materiaal. Goede mountainbike/ATB (geen racefiets), harnas voor de hond, en lijnen lijn-uithouder. Zorg ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een  goedgekeurde helm en handschoenen.

Bike-joring evenementen worden georganiseerd door Sledehondenverenigingen: SSC-NL, Mushing for all Holland en Canicross Nederland, Rundog.

Sledehonden Sport Club
Mushing for all Holland
Rundog
Canicross Nederland

TEMPERATUREN
Niet meer intensief sporten boven de 15 graden! Let op! en herken oververhitting bij je hond!

ENTINGEN:

Distemper
Bordetella & Para influenza
Hepatitis
Heptospirosis
Parvo
Rabies

Wil je meedoen aan een evenement georganiseerd door een Sledehondenvereniging of Canicross Nederland zorg ervoor dat de honden de juiste entingen hebben.

Titerbepaling wordt geaccepteerd! Kijk goed bij de organiserende partij welke regels hiervoor worden gehanteerd. Dit kan nogal eens verschillen. 

Belangrijk: neem altijd je entingsboekjes, ontheffing en/of stambomen mee naar het opgegeven evenement. Heb je deze niet bij je dan kun je uitgesloten van deelname en kun je onverrichte zaken weer naar huis.