Image

Skijoring/Canicross

Skijoring/Canicross

Officieel komt deze sport overgewaaid vanuit de Scandinavië landen waarbij een skiër zich laat voorttrekken door een of meer sledehonden. Sledehondenverenigingen organiseerde het onderdeel Skijoring. Dit onderdeel is zo populair geworden en groeit met de dag dat er niet alleen met sledehonden wordt gerend maar de sport is opengesteld voor alle hondenrassen.

Skijoring/Canicross is (hard)lopen met je hond. Hierbij loopt de aangelijnde hond voor je uit. Iedereen die kan (hard)lopen en een hond heeft kan deze tak van sport beoefenen. Skijoring/Canicross is erg populair. In tegenstelling tot andere onderdelen in de sledehondensport heb je voor Skijoring/Canicross geen ontheffing voor de hond nodig.

Workshops Canicross/Steppen/MTB
Momenteel is er een wir war aan mensen die workshops geven. Mocht je echt geïnteresseerd zijn in deze vorm van sport neem dan contact op met trainers die hiervoor zijn opgeleid. Rundog is op dit onderdeel geaccrediteerd door Raad van Beheer. Voor meer informatie bel of mail naar

rundog-1410204027

Rundog
Rosine Verkleij
+31 (0)594 85 25 36
info@rundog.nl

Voor overige informatie omtrent deze sport verwijs ik je naar de Sledehonden Verenigingen: SSC-NL, Mushing for all Holland , Canicross Nederland & Rundog

Sledehonden Sport Club
Mushing for all Holland
Rundog
Canicross Nederland

ENTINGEN:
Wil je meedoen aan een evenement van een de Sledehonden-Verenigingen of Canicross Nederland zorg ervoor dat de honden de juiste entingen hebben. In het kort gezegd zijn de volgende entingen verplicht: Rabiës, Weil, Kennelhoest en Cocktail (Parvo, Hepatitus en Distemper).

TEMPERATUREN
Niet meer intensief sporten boven de 15 graden! Let op! en herken oververhitting bij je hond!

Titerbepaling wordt nog niet overal geaccepteerd! Bij twijfel neem contact op met de organiserende vereniging.

Belangrijk: neem altijd je entingsboekjes, ontheffing en/of stambomen mee naar het opgegeven evenement. Heb je deze niet bij je dan word je uitgesloten van deelname en kun je onverrichte zaken weer naar huis.