Image

Skijoring/Canicross

Skijoring/Canicross

Officieel komt deze sport overgewaaid vanuit de Scandinavië landen waarbij een skiër zich laat voorttrekken door een of meer sledehonden. Sledehondenverenigingen organiseerde het onderdeel Skijoring. Dit onderdeel is zo populair geworden en groeit met de dag dat er niet alleen met sledehonden wordt gerend maar de sport is opengesteld voor alle hondenrassen.

Skijoring/Canicross is (hard)lopen met je hond. Hierbij loopt de aangelijnde hond voor je uit. Iedereen die kan (hard)lopen en een hond heeft kan deze tak van sport beoefenen. Skijoring/Canicross is erg populair. In tegenstelling tot andere onderdelen in de sledehondensport heb je voor Skijoring/Canicross geen ontheffing voor de hond nodig.

Voor meer informatie omtrent deze sport verwijs ik je naar de Sledehonden Verenigingen: SSC-NL, Mushing Holland, Mushing for all Holland Dassc en Canicross Nederland.

Sledehonden Sport Club
Mushing Holland
Mushing for all Holland
Dutch Allround Sleddog Club
http://www.traildogsports.nl/
Canicross Nederland

ENTINGEN:
Wil je meedoen aan een evenement van een de Sledehonden-Verenigingen of Canicross Nederland zorg ervoor dat de honden de juiste entingen hebben. In het kort gezegd zijn de volgende entingen verplicht: Rabiës, Weil, Kennelhoest en Cocktail (Parvo, Hepatitus en Distemper). Voor uitleg omtrent entingen Uitleg Entbeleid Dassc.

Let op: Titerbepaling is niet geldig op de evenementen! Bij twijfel neem contact op met de organiserende vereniging.

Belangrijk: neem altijd je entingsboekjes, ontheffing en/of stambomen mee naar het opgegeven evenement. Heb je deze niet bij je dan word je uitgesloten van deelname en kun je onverrichte zaken weer naar huis.