Image

Workshops Canicross/Steppen/MTB

Sporten met je hond is heel erg populair. Met name Canicross, Steppen en Mountainbiken is erg in trek. Iedereen die de sport beoefent wordt vaak gevraagd een workshop te geven. Echter, er komt veel meer bij kijken dan rennen en/of steppen/mountainbiken met je hond.

Trainers met kennis van zaken op het gebied van sporthonden is in de maak. Rosine Verkleij met Rundog heeft een opleidingsĀ academy. Ze heeft meerdere workshops ontwikkelt die door Raad van beheer is geaccrediteerd.

Momenteel is er een willekeur aan trainers voor workshops op het gebied van sporten met je hond. Dus als je het doet doe het dan goed! Zorg voor een gezonde hond die gecheckt is door een dierenarts, het juiste materiaal, beschermingsmiddelen enz.

Bel of mail voor meer informatie naar:

rundog-1410204027
Rundog
Rosine Verkleij
+31 (0)594 85 25 36
info@rundog.nl

In Nederland zijn er regels m.b.t. voorttrekken van step, kar en fiets. Hierbij verwijs ik naar het Ministerie Rijksdienst Nederland:

Ontheffing trekhondenverbod

U mag een hond geen kar, slee, boot of een ander voorwerp laten trekken. In Nederland mogen honden niet worden gebruikt als trekkracht. Dat is vastgelegd in de Wet dieren. Wilt u wel honden inzetten als trekkracht? Dan heeft u hiervoor meestal een ontheffing nodig. Die vraagt u bij ons aan. Bij de aanvraag hoort ook een verklaring van de dierenarts.