Image

Steppen

Steppen met de hond kun je op vele manieren doen. Wij hebben het over steppen in de sledehondensport hierbij rent de hond vooruit en trekt de step voort. Steppen met de hond doe je in het bos op onverharde paden. Dit is voor de hond het meest ideaal. De hond dient minimaal 18 maanden te zijn. Heb je een poolhond zonder stamboom dan heb je ontheffing nodig. Vrijgesteld van ontheffing zijn:

Door het ministerie erkende hondenrassen hebben geen ontheffing nodig. Het gaat om rassen Alaskan Malamute, Eskimohond, Groenslandse hond, Samojeed en Siberische Husky mits met stamboom. Heb je geen stamboom bij deze erkende rassen dan geldt dat men ook een ontheffing nodig heeft.

Een ontheffing kun je aanvragen bij het ministerie.
https://mijn.rvo.nl/ontheffing-trekhondenverbod

Materiaal
Je dient een goede step te hebben, lijn-uithouder, harnas en lijnen. Denk ook aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een goedgekeurde helm en handschoenen.

Workshops Canicross/Steppen/MTB
Mocht je echt geïnteresseerd zijn in deze vorm van sport neem dan contact op met trainers die hiervoor zijn opgeleid. Rundog is op dit onderdeel geaccrediteerd door Raad van Beheer. Voor meer informatie bel of mail naar

rundog-1410204027

Rundog
Rosine Verkleij
+31 (0)6 27 568 152
https://www.rundog.nl/


Sledehonden organisatie

Sledehonden Sport Club Nederland
Mushing Holland
Dutch Allround Sleddog Sports Club
Peel en Maas Challenge

Mushing For All Holland
Mushing Belgium
VFS mushing
Mbel
Brussels mushing
The Inuit trail
Nordicdreamsspirit

TEMPERATUREN
Niet meer intensief sporten boven de 15 graden! Let op! en herken oververhitting bij je hond!

ENTINGEN
Wil je meedoen aan een evenement georganiseerd door een Sledehonden Organisaties zorg ervoor dat de honden de juiste entingen hebben.